Yabancı Sermayeli Şirket, Şube, İrtibat Bürosu Kuruluşu

Türkiye’de şirket, şube ve İrtibat bürosu kuruluşunda yapacağınız faaliyetlere göre kuruluş yeri seçimi, sermaye yapısı, çalışma usulleri hakkında Akademi Yeşil Ofis Danışmanlık uzmanları bilgilendirme ve yönlendirmeleri yapar.

HİZMETLERİMİZ:

·         Şirket kuruluşları:Anonim şirket, Limited Şirket, Yabancı uyruklu şirketlerin Türkiye Şubesi ve İrtibat bürosu kuruluşları,

·         Yabancı Personel Çalışma izni: Kurulacak şirkette Türk ve Yabancı personel çalıştırılması için çalışma ve ikamet izinlerinin alınması ve yasal çalışmalar hakkında bilgilendirme.

·         Şirket kuruluşu, kuruluş sonrası sermaye artırımı ve azaltılması, gerektiğinde ana sözleşmede değişiklikler yapılması,

·         Türkiye’de vergi ve muhasebe sistemi hakkında yasal sorumluluklarınız,

·         Şirketin sermaye artırarak yeni ortaklar kabul etmesi, başka şirketlere ortak olunması, şirket birleşmeleri,

·         Türkiye’de yatırım yapılması ve yatırımlarda devlet desteklerinden yararlanılması, yeni ortaklıklar kurması vb. her konuda kapsamlı danışmanlık hizmetleri sunar.

ŞİRKET ORTAKLARININ ÇALIŞMASINDA YASAL ŞARTLAR:

İkamet izni alma zorunluluğu:
Şirket Müdürü seçilen yabancı ortak veya yabancı uyruklu yabancılar İkamet izni almakla yükümlüdürler. Şirket müdürlerinin bu ikamet izinleri, çalışma izni alınmasında kullanılacaktır.

Çalışma izni alma zorunluluğu:
Şirket müdürleri veya hisse miktarı ne olursa olsun şirket müdürü olmayan yabancılar şirketinde çalışmaları için Çalışma izni almakla yükümlüdürler.

5 Türk Vatandaşı çalıştırma zorunluluğu:
Her şirket müdürü, her şirket ortağı ve çalışan her bir yabancı için 5 Türk vatandaşı çalıştırılması yasal zorunluluktur.
Örnek:Şirket müdürü 1(bir), şirket müdürü olmayan şirket ortağı 2(iki), şirketle ortaklık ilişkisi olmayan 4(dört) yabancı ile birlikte 7(yedi) adet yabancı çalışan karşılığında,
35 Türk vatandaşının şirkette sigortalı olarak çalışıyor olması yasal zorunluluktur.

5 Türk Vatandaşı için Muafiyet:
Kurulan şirket Devletin açtığı bir ihaleyi kazanması halinde, sadece ihale konusu işle ilgili çalıştırılacak yabancı personeller için 5 Türk vatandaşı çalıştırma yükümlülüğü uygulanmaz.

ORTAK SAYISI:
Anonim Şirket ve Limited şirketler Türk veya yabancı uyruklu tek veya daha fazla ortaklı kurulabilir. Türk vatandaşı ortak alınması zorunlu değildir.

ŞİRKET UNVANI VE FAALİYETİ:
Şirket unvanı içinde Anonim Şirket ibaresi ve Şirketin ana faaliyet konusunun bulunması zorunludur. Ana faaliyet konusu dışında yapılacak faaliyetler Akademi Yeşil Ofis tarafından şirket ana sözleşmesine eklenir.

MARKA TESCİLİ:
Kurulacak şirket unvanı tescil edilmiş bir markaya ait olabilir. Akademi Yeşil Ofis marka uzmanları araştırma yaparak tespit eder. Tescilli benzeri varsa şirket unvanı değiştirilir. Talep halinde Türkiye ve yabancı ülkelerde Marka tescil işlemleri yapılır.

MARKA TESCİLİ:
Kurulacak şirketin Muhasebe kayıtlarının tutulması, resmi kurumlara aylık beyannamelerin verilmesi, çalışanların hizmet bordrolarının yapılarak her ay kuruma verilmesi, sigorta primlerinin ödemesi vb. faaliyetler yasal olarak yapılaması gereken işlemlerdir.
Bunun için bir muhasebeci veya mali müşavir ile anlaşma yapabilirsiniz veya deneyimli bir personel çalıştırabilirsiniz. Talep halinde deneyimli, güvenilir muhasebe hizmeti sunan uzmanları tavsiye edebiliriz.

ÜCRETSİZ ön danışmanlık formumuzdan yararlanın...