Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Bilgi Sistemi 02.07.2018 tarihi itibari ile yeni teşvik belgesi müracaatları ETUYS üzerinden yapılacaktır. 

E-TUYS Yetkilendirme Tebliği      E-TUYS-Dilekçe     E-TUYS-Kullanici_Yetkilendirme_Formu    E-TUYS-Taahhutname

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ

Devletin, yatırım hacminin arttırılması amacıyla, bu konularda önceliği olan yörelere daha çok olmak üzere, yatırımın cinsine bağlı olarak değişen oranlarda verilen ve yatırımcıya sunulan desteklerdir.

Devamı için tıklayın

TURİZM YATIRIM TEŞVİKLERİ

İthal edeceğiniz hammaddelerde Gümrük Vergisi, KKDF Fonu, KDV, VRHİ, yerli alacağınız hammaddelerde KDV oranı kadar vergi İstisnalarından yararlanmak için Dahilde İşleme İzin Belgesi almayı ihmal etmeyiniz.

Devamı için tıklayın

İsgüm Kontrol Belgesi

İthalatı yapılmak istenen kimyasallar için (boya, tiner, vernik, solvent, yapıştırıcı vb) alınması gereken “İthalat izin” belgesidir.

İzinler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı tarafından düzenlenmektedir. (2015/1 sayılı İthalat Tebliği’nin  EK-4)

03.03.2015 tarihinden itibaren onaylanan kontrol belgeleri, Gümrük ve Ticaret BakanlığınınTek Pencere Sistemi adını verdiği elektronik sisteme aktarılmıştır. Bu nedenle kağıt ortamında kontrol belgesi düzenlenmemektedir.

Sonuçlanan belgeler, İSGÜM’ün web sitesinde yayınlanmakta, kontrol belgesi başvurusu esnasında alınan “başvuru numarası” ile kontrol edilmektedir.

Bu sebeple kargo ile yapılan müracaatlar kabul edilmemekte,  başvuruların elden yapılması ve her bir başvuruya ait numaranın not edilmesi gerekmektedir.

İSGÜM kontrol belgesi konusunda yeni uygulamaları, başvuru dosyası hazırlığı ve takibi konusunda hizmet almak için Akademi Yeşil Ofis uzmanlarından bilgi almadan karar vermeyiniz.

İTHALAT İZİNLERİ HİZMETLERİMİZ 

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

·         İsgüm kontrol belgesi

 

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI

·          Metal hurdası ithalatçı kayıt belgesi

 

 GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

·         Gıda ve yemin ithalat izni – gıda güvenliği bilgi sistemi (GGBS)

 

 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI

·         Gümrük İşleri İzinleri

 

 SAĞLIK BAKANLIĞI

·         Kozmetik ürün ithalat ve üretim bildirimleri

·         İthalat, ihracat permileri & kayıt belgesi

·         Serbest satış sertifikaları (DEKLARASYON)

 

 

Serbest satış sertifikaları (DEKLARASYON)

Türkiye’de imalatı yapılan kozmetik ürünlerin ihracatı için düzenlenen belgedir.

İhracatçı firma, ürünlerin Türkiye’de ürünle ilgili mevzuatlara uygun olarak üretildiğini ve direktiflere uygun kullanılması durumunda insan sağlığı açısından risk teşkil etmediğini beyan eder.

Sertifikanın onaylanabilmesi için kozmetik ürün bildirimlerinin eksiksiz yapılmış ve tamamlanmış olması gerekmektedir. Aksi halde başvurular değerlendirilmeye alınmamaktadır.

İthalat, ihracat permileri & kayıt belgesi

2015/4 sayılı Sağlık Bakanlığının Özel İznine Tabi Maddelerin İthalat Denetimi Tebliği kapsamında yer alan;

Uyuşturucu ve Psikotrop madde yapımında kullanabilecek kimyasalların ithalatı Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun ruhsatına tabidir.

Bu maddelerin ithalatı ve üretimi uluslararası anlaşmalar kapsamında yetkili otoriteler tarafından kontrol ve takip edilmektedir.

Söz konusu kimyasallar ile yapılmak istenen işlem doğrultusunda Bakanlık tarafından düzenlenen belgeler ve açıklamalar aşağıda verilmiştir.

·         İthalat Permisi ve Kontrol Belgesi:
Söz konusu maddelerin ithal yolla Türkiye’ye gelmesi durumunda alınması gereken izindir. İlk defa izin alacak firmaların işlemleri denetimler ve soruşturma nedeniyle 2-3 ay sürebilmektedir. Sonraki izin başvuruları ise yaklaşık 10 işgünü içinde sonuçlanmaktadır. Belgenin geçerlilik süresi 6 aydır.

·         Yurtiçi Kayıt Belgesi:
İlgili kimyasalların gümrükten devir yoluyla alımını yapan ve bu maddeyi imalatta kullanan firmaların alacağı izin belgesidir. Kayıt belgesi müracaatında bulunan firmanın sanayici olma şartı vardır. İzin takvim yılı sonuna kadar geçerlidir ve kimyasalın kapasite raporunda yer alan yıllık sarfiyatı üzerinden düzenlenir.

·         İhracat Permisi:
Prekürsör uyuşturucu ve psikotrop madde sınıfındaki kimyasalların ihracatını yapacak firmaların alacağı izin belgesidir. İlk defa izin alacak firmaların işlemleri denetimler ve soruşturma nedeniyle 2-3 ay sürebilmektedir. Belgenin geçerlilik süresi 6 aydır.

 

Kozmetik Ürün İthalat ve Üretim Bildirimleri

Türkiye piyasasına arzı yapılmak istenen kozmetik ürünler 5324 sayılı Kozmetik Kanun ve Kozmetik Yönetmeliği’ne uygun olmak zorundadır. Kozmetik ürünlerin piyasaya arz ve denetim faaliyetleri Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından kontrol edilmektedir.

Kozmetik Ürün Bildirim sürecinde yeni ÜTS sisteminde Akademi Yeşil Ofis olarak verdiğimiz hizmetleri başlıklar halinde aşağıda verilmiştir. Detayları ekli dosyada bulabilirsiniz.

·         Firmanızın Ürün Takip Sistemine ve EBS sistemine kaydedilmesi.

·         Mevzuat açısından zorunlu olan Sorumlu Teknik Eleman anlaşmasının sistem üzerinden onaylatılması.

·         Her bir ürünün içerik limitlerinin Kozmetik Mevzuatından kontrol edilmesi

·         Göndermiş olacağınız piyasaya arz esnasında kullanılacak Türkçe etiket ifadelerinin Bakanlık mevzuat ve kılavuzlarına göre hazırlanması.

·         Göndermiş olduğunuz dış ambalaj ve içerik sertifikalarında bulunan bileşen listelerinin karşılaştırılması

·         Ürünlerinizin bildirim başvurularının yapılması ve onay alınması.

 

  • 1
  • 2

  • Carrefourmjet
  • defacto
  • a101
  • Bershka
  • Bim
  • boyner
  • mjet
  • parkbravo
  • Rodi
  • Tansas
  • Ulker
  • Zara
  • 7
  • 8
  • 9
  • Kosgeb
  • Sise1
  • Ak11